Wandeltrainingen feb, mrt & apr –  Wandelgroepjes

In samenwerking met Heerlen Stand-By! en verschillende buurtorganisaties organiseert Heel Heerlen Beweegt vanaf verschillende startpunten in Heerlen wandeltrainingen. Deze wandeltrainingen worden aangeboden door Walking Limburg. De kosten zijn €1,00 per wandeling (incl. koffie/thee) en kunnen contant betaald worden. Aanmelden verplicht en vol=vol.

50PLUS Fietstocht – 24 mei 2023

De fietstocht wordt twee keer per jaar georganiseerd (mei en september) en is een recreatieve tocht waarbij iedereen op zijn eigen tempo met een stadsfiets of elektrische fiets de route kan rijden. Onderweg is er een grote pauze met koffie/thee en een stuk vla. De kosten zijn €5. De tocht bestaat uit een vlak parcours van ca. 35/40 km waarbij zoveel mogelijk voor fietspaden wordt gekozen.

Beweegmarkt Hoensbroek – 12 jan

Heel Heerlen Beweegt organiseert in 4 gebieden in Heerlen een Beweegmarkt. De beweegmarkt staat in het teken van gezond ouder worden. Diverse verenigingen, (commerciële) sportaanbieders en zorgpartners komen meer informatie geven over hun aanbod. Naast de informatie is er ook de mogelijkheid om deel te nemen aan een fittest welke wordt afgenomen door professionals in opleiding. In januari staat de beweegmarkt in Hoensbroek op de planning.

Jeu de Boules – 8 & 15 december

Om de sport Jeu de Boules en de veldjes die in Heerlen liggen meer te promoten worden er verschillende Jeu de Boules activiteiten georganiseerd. De activiteiten worden in samenwerking met Jeu de Boules verenigingen aangeboden. Kijk op onderstaande pagina of er op dit moment activiteiten worden georganiseerd of waar al bestaande groepen actief zijn.

Meer Bewegen voor Ouderen

Niet het passend aanbod gevonden of opzoek naar een structureel sportgroepje? Kijk dan eens bij het Meer Bewegen voor Ouderen (MBVO) aanbod. Hier worden verschillende sporten aangeboden die wekelijks plaatsvinden.

In Balans

Valongevallen vormen een ernstig en toenemend probleem bij ouderen. Gemiddeld elke vijf minuten komt een oudere op de eerstehulpafdeling na een valongeval. De fysieke, sociale en maatschappelijke gevolgen hiervan zijn groot. Door In Balans/valpreventie te organiseren proberen we dergelijke valongevallen te voorkomen.

Sportconsulenten Volwassenen & Senioren

Rachel De Bie

Projecten Rachel
✺ Jeu de Boules
✺ Wandeltrainingen
✺ 50PLUS Fietstocht

Wijken Rachel
✺ GMS, MSP, Eikenderveld, Zeswegen – Nieuw Husken
✺ Beersdal, Rennemig, Vrieheide, de Stack, Heerlerheide, Passart, Heksenberg, De Hei

Vivian Boesten

Projecten Vivian
✺ Stoelyoga
✺ In balans

Wijken Vivian
✺ Maria Gewanden- Terschuren, Mariarade, Nieuw Lotbroek, de Dem, de Koumen

✺ Heerlerbaan, Bekkerveld-Aarveld, Welten – Benzenrade, Caumerveld – Douve Weien, Heerlen centrum

Marc Wanders

Projecten Marc
✺ HealthyLIFE
✺ Beweegmarkt
✺ 50PLUS Fietstocht


                                                                                                                                                                                                                                                                                                             ✺

beeldmerk Heel Heerlen Beweegt

Heel Heerlen Beweegt

Heel Heerlen is in beweging en er gebeurt veel. Iedereen doet mee: van partners tot inwoners. Mensen in beweging brengen, daar doen we het voor. Ons team zorgt vol energie en dynamiek om nog meer mensen in beweging te brengen! Beweging brengt namelijk plezier en brengt mensen samen. Van jong tot oud, met en zonder beperking. Dat doen we samen met vitale verenigingen en maatschappelijke partners.

Wat doen wij

Een leven lang sporten en bewegen voor alle inwoners van Heerlen. Dat proberen wij sportconsulenten van Heel Heerlen Beweegt toegankelijker te maken. Dit doen wij middels een breed sport- en beweegaanbod in en om de gemeente. In samenwerking met maatschappelijke partners die sport en bewegen een warm hart toe dragen.

Stimulering subsidie

Sport en bewegen heeft vele gunstige bijeffecten in het leven! Daarom zetten wij ons in voor sportstimulering van jeugd, volwassenen en mensen met een beperking. Ook bieden wij een stimuleringssubsidie voor een schoolsporttoernooi of Heerlens/Parkstadskampioenschap waarbij de aanbieder het initiatief neemt in het organiseren van deze.

Welk gebied hoort bij mijn buurt?

Wat gebeurt in mijn gebied?