Doortrappen Heerlen – sept & okt

Doortrappen in Heerlen is bedoeld om senioren (60+) te stimuleren vaker te fietsen. Fietsen is goed voor de gezondheid, sociale contacten en mobiliteit van senioren in de provincie. Bovendien draagt het bij aan recreatie en duurzaamheid. Het programma wordt omarmd door de gemeente Heerlen en de provincie Limburg. Doortrappen Heerlen bestaat uit 3 verschillende bijeenkomsten waarbij verschillende thema’s aan bod komen.

Meer informatie & aanmelden

Wandeltrainingen – sept, okt & nov

In samenwerking met Heerlen Stand-By! en verschillende buurtorganisaties organiseert Heel Heerlen Beweegt vanaf verschillende startpunten in Heerlen wandeltrainingen. Deze wandeltrainingen worden aangeboden door Walking Limburg. De kosten zijn €1,00 per wandeling (incl. koffie/thee) en kunnen contant betaald worden. Aanmelden verplicht en vol=vol.

Meer informatie & aanmelden

50PLUS Fietstocht – 28 sept 2022

De fietstocht wordt twee keer per jaar georganiseerd (mei en september) en is een recreatieve tocht waarbij iedereen op zijn eigen tempo met een stadsfiets of elektrische fiets de route kan rijden. Onderweg is er een grote pauze met koffie/thee en een stuk vla. De kosten zijn €5. De tocht bestaat uit een vlak parcours van ca. 35/40 km waarbij zoveel mogelijk voor fietspaden wordt gekozen.

Meer informatie & aanmelden

Beweegmarkt – dec

Heel Heerlen Beweegt organiseert in 4 gebieden in Heerlen een Beweegmarkt. De beweegmarkt staat in het teken van gezond ouder worden. Diverse verenigingen, (commerciële) sportaanbieders en zorgpartners komen meer informatie geven over hun aanbod. Naast de informatie is er ook de mogelijkheid om deel te nemen aan een fittest welke wordt afgenomen door professionals in opleiding. In december staat de beweegmarkt in Hoensbroek op de planning.

Meer informatie & aanmelden

Jeu de Boules

Om de sport Jeu de Boules en de veldjes die in Heerlen liggen meer te promoten worden er Jeu de Boules activiteiten georganiseerd. Per locatie worden 2 clinics georganiseerd waarbij een vereniging de spelregels uitlegt en er een leuk potje kan worden gespeeld!

Meer informatie & aanmelden

55+ Beweeggroepen

In Heerlen zijn veel 55+ beweeggroepen actief. Deze groepen beoefenen verschillende sporten, denk bijvoorbeeld aan Tai Chi, yoga of dansen. Door kennismakingslessen bij deze groepen te organiseren wordt bekendheid gegenereerd voor de groepen en krijgen mensen een beter beeld bij wat er allemaal in Heerlen wordt aangeboden. Per gebied in Heerlen verschilt het aanbod.

Meer informatie & aanmelden

In Balans

Valongevallen vormen een ernstig en toenemend probleem bij ouderen. Gemiddeld elke vijf minuten komt een oudere op de eerstehulpafdeling na een valongeval. De fysieke, sociale en maatschappelijke gevolgen hiervan zijn groot. Door In Balans/valpreventie te organiseren proberen we dergelijke valongevallen te voorkomen.

Meer informatie & aanmelden

Meer Bewegen voor Ouderen

Niet het passend aanbod gevonden of opzoek naar een structureel sportgroepje? Kijk dan eens bij het Meer Bewegen voor Ouderen (MBVO) aanbod. Hier worden verschillende sporten aangeboden die wekelijks plaatsvinden.

Ga naar het MBVO aanbod

Sportconsulenten Volwassenen & Senioren

Rachel De Bie

Projecten Rachel
✺ Jeu de Boules
✺ Wandeltrainingen
✺ 50PLUS Fietstocht

Wijken Rachel
✺ GMS, MSP, Eikenderveld, Zeswegen – Nieuw Husken
✺ Beersdal, Rennemig, Vrieheide, de Stack, Heerlerheide, Passart, Heksenberg, De Hei

Vivian Boesten

Projecten Vivian
✺ Stoelyoga
✺ In balans

Wijken Vivian
✺ Maria Gewanden- Terschuren, Mariarade, Nieuw Lotbroek, de Dem, de Koumen

✺ Heerlerbaan, Bekkerveld-Aarveld, Welten – Benzenrade, Caumerveld – Douve Weien, Heerlen centrum

Marc Wanders

Projecten Marc
✺ HealthyLIFE
✺ Beweegmarkt
✺ 50PLUS Fietstocht


                                                                                                                                                                                                                                                                                                             ✺

beeldmerk Heel Heerlen Beweegt

Heel Heerlen Beweegt

Heel Heerlen is in beweging en er gebeurt veel. Iedereen doet mee: van partners tot inwoners. Mensen in beweging brengen, daar doen we het voor. Ons team zorgt vol energie en dynamiek om nog meer mensen in beweging te brengen! Beweging brengt namelijk plezier en brengt mensen samen. Van jong tot oud, met en zonder beperking. Dat doen we samen met vitale verenigingen en maatschappelijke partners.

ONS BEVLOGEN TEAM

Wat doen wij

Een leven lang sporten en bewegen voor alle inwoners van Heerlen. Dat proberen wij sportconsulenten van Heel Heerlen Beweegt toegankelijker te maken. Dit doen wij middels een breed sport- en beweegaanbod in en om de gemeente. In samenwerking met maatschappelijke partners die sport en bewegen een warm hart toe dragen.

Wat doen wij?

Stimulering subsidie

Sport en bewegen heeft vele gunstige bijeffecten in het leven! Daarom zetten wij ons in voor sportstimulering van jeugd, volwassenen en mensen met een beperking. Ook bieden wij een stimuleringssubsidie voor een schoolsporttoernooi of Heerlens/Parkstadskampioenschap waarbij de aanbieder het initiatief neemt in het organiseren van deze.

Meer info?

Welk gebied hoort bij mijn buurt?

GEBIEDEN IN HEERLEN

Wat gebeurt in mijn gebied?

Hoensbroek
Heerlerheide
Heerlen Centrum
Heerlen Zuid