beeldmerk Heel Heerlen Beweegt

Evenementen

De sportconsulenten organiseren ook diverse stedelijke evenementen zoals bijv.:

Stadsfinale straatvoetbaltoernooi

Tijdens de stadsfinale spelen alle winnaars uit de wijkfinales tegen elkaar om de kampioen van de stad te worden. Samen met stagiaires vanuit de diverse sportopleidingen en verenigingen proberen wij te komen tot een spectaculaire finale en diverse side-events.

De Koningsspelen

Een spectaculaire sportdag voor de basisscholen uit de gemeente. Georganiseerd in zowel Heerlen Noord als Heerlen Zuid. Samen met partners uit het werkveld zoals een projectgroep van CIOS-studenten, beleidsmedewerker Sport en leerlingen van middelbare scholen en collega’s uit het welzijnswerk, wordt een te gekke activiteit georganiseerd.

Scholieren Atletiek Parkstad

Een ander voorbeeld is het Scholieren Atletiek Parkstad waarbij de sportconsulent de organisatie ondersteunt tijdens de voorbereiding en uitvoering van het evenement dat om het jaar in Heerlen of in Kerkrade wordt georganiseerd.

50plus Fietstocht

Soms gaat de sportconsulent ook de Heerlense “grens” over. Zoals met het organiseren van de 50plus fietstocht waarbij we samenwerken met sportcollega’s uit de gemeente Landgraaf en een fervent fietsliefhebber om zo tweemaal per jaar een fietstocht te organiseren voor de senioren doelgroep.

Incidentele evenementen

Buiten de structureel terugkomende evenementen om ondersteunen wij ook bij activiteiten die eenmalig of niet structureel plaats vinden binnen de gemeente. Een voorbeeld hiervan is de Beach week op het Pancratiusplein. Waarbij de sportconsulent ervoor heeft gezorgd dat de gehele week door basisschoolkinderen clinics konden volgen tijdens en na schooltijd om te proeven aan beachvolleybal.

Bekijk de activiteiten

Welk gebied hoort bij mijn buurt?

GEBIEDEN IN HEERLEN

Wat gebeurt in mijn gebied?

Hoensbroek
Heerlerheide
Heerlen Centrum
Heerlen Zuid