Contact2019-10-16T11:22:51+02:00

Wij staan klaar om al uw vragen te beantwoorden!

Heel Heerlen Beweegt heeft een hoofdkantoor vlakbij het centrum van Heerlen, en uitvoeringslocaties in de diverse stadsdelen. Als u een vraag heeft kunt u bij ons binnenlopen of bellen met een van de locaties (de locaties vindt u onderaan deze webpagina).

Wilt u liever direct contact leggen met de sportconsulent die bij uw buurt of thema hoort? Geen probleem! Op de pagina van ons team staan de gebieden waar onze sportconsulenten actief zijn en de contactgegevens waarop zij te bereiken zijn. U mag ook altijd mailen naar het algemene mail adres info@heelheerlenbeweegt.nl.

Hieronder vindt u antwoorden op veelvoorkomende vragen. Staat uw antwoord er niet bij? Aarzel dan niet en neem contact met ons op! Dan hopen wij uw vraag zo spoedig en goed mogelijk te kunnen beantwoorden.

beeldmerk Heel Heerlen Beweegt

Veel gestelde vragen

Ik ben 18+, kan ik subsidie krijgen voor mijzelf om te gaan sporten?2021-07-28T15:56:32+02:00

Ja dat kan! Echter dient u wel te voldoen aan een paar voorwaarden. De gemeente Heerlen heeft een Fit en Fun regeling. Deze vergoeding is € 75,- voor het gehele kalenderjaar.

Welke sportconsulent kan ik het beste benaderen?2019-06-07T11:12:42+02:00

Alle sportconsulenten hebben een eigen werkgebied waarin zij verantwoordelijk zijn voor de uitvoering van het gemeentelijk sportbeleid. Op de pagina van ons team ziet u in welke gebieden onze sportconsulenten actief zijn.

Wat gebeurt er met mijn inschrijfgegevens?2019-10-31T10:29:45+02:00

Heel Heerlen Beweegt(HHB) en Alcander, de organisatie waar HHB onder valt, respecteert de privacy van cliënten en deelnemers. Als u deelneemt aan onze activiteiten kunnen wij een aantal gegevens van u vragen.

Wat er met deze gegevens gebeurd kunt u lezen op onze privacy verklaring site

Kan ik subsidie krijgen om mijn kind te laten sporten?2019-07-03T08:46:29+02:00

Ja, u kunt hiervoor een aanvraag indienen bij stichting Leergeld Parkstad zij beheren diverse fondsen waaronder ook het jeugdfonds sport limburg.

Er zijn landelijk verschillende mogelijkheden om subsidie te krijgen om uw kind te laten sporten. Voor inwoners van de gemeente Heerlen dus ook. Wilt u een aanvraag indienen voor uw kind(eren) of wilt u meer informatie? Ga dan naar de website de aanbieders.

 

Welk kwaliteitslabel hebben jullie?2024-02-20T15:42:11+02:00

De organisatie waar Heel Heerlen Beweegt onder valt heeft het kwaliteitslabel Sterk Sociaal Werk. Wil je meer lezen over dit kwaliteitslabel? Klik dan hier! 

 

Kan ik sporten met mijn handicap?2019-06-07T11:20:24+02:00

Ja, voor meer informatie ga naar de website: https://iedereenkansporten-parkstad.nl/

Sport en bewegen is iets voor iedereen; het is niet alleen leuk om te doen, het heeft ook een positieve invloed op de gezondheid, het is goed voor het zelfvertrouwen en sociale contacten. Voor mensen met een beperking is het echter nog niet vanzelfsprekend om dichtbij passend sport- en beweegaanbod te vinden.

Iedereen Kan Sporten Parkstad is een samenwerking tussen 4 gemeentes; Brunssum, Heerlen, Kerkrade en Landgraaf. Deze gemeentes zetten, samen met diverse partners in de gemeentes, zich samen in om de gehandicaptensport een betere en prominentere plaats te geven in Parkstad.

 

Wat doet JENS?2019-04-17T11:49:09+02:00

JENS is vanaf 1 januari 2019 de organisatie die preventieve en ambulante jeugdhulp biedt in de gemeenten Heerlen, Landgraaf en Voerendaal.

JENS wil dat kinderen en jongeren sterk opgroeien en meedoen in hun eigen omgeving. Daarvoor organiseert JENS allerlei activiteiten in de buurt. Zoals leuke bezigheden na school óf leerzame activiteiten, maar ook ontmoetingsgroepen voor ouders. Deze activiteiten zijn vrij toegankelijk.

Soms is er meer nodig. Bijvoorbeeld omdat kinderen en jongeren moeite hebben met denken of er sprake is van verdriet, boosheid of angst. Of bij gebruik van drugs of alcohol of teveel gamen. Dan biedt JENS begeleiding en behandeling. Dit doen we zoveel mogelijk in de eigen omgeving én samen met jou, je ouders, school en je buurt

Voor meer informatie ga naar de website: https://www.jenshelpt.nl/

Wat doet Heerlen STAND-BY!?2021-07-28T16:00:53+02:00

Heerlen STAND-BY! is een coöperatie van zorg- en welzijnsorganisaties. Deze dragen bij aan duurzame, preventieve en betaalbare welzijnsdiensten en zorg in de gemeente Heerlen en een betere gezondheid van de Heerlense bevolking. Dat doen zij met elkaar, de partners, de inwoners van Heerlen en de gemeente Heerlen.

Heerlen STAND-BY! geloofd in een betekenisvol leven voor alle inwoners van Heerlen. Niet zij bepalen waar aan gewerkt wordt maar vragen de mensen zélf wat zij het liefst willen veranderen en spreken daarmee hun individuele kracht en mogelijkheden aan.

Voor meer informatie ga naar de website: https://www.heerlenstandby.nl/

Welk gebied hoort bij mijn buurt?

Wat gebeurt in mijn gebied?