beeldmerk Heel Heerlen Beweegt

Beweegmarkt A Gene Bek 8 juni

Door corona heeft de beweegmarkt meerdere passen op de plaats moeten maken. Op woensdag 8 juni 2022 was het eindelijk zo ver en heeft de eerste editie van de beweegmarkt plaatsgevonden in buurtpunt A Gene Bek.

Onder het genot van een kop koffie of een glas fruitwater schoven de deelnemers aan bij de diverse ‘stands’ en kregen informatie rondom het thema ‘gezond ouder worden’. Er klonken veel positieve reacties waaronder deze reactie van een enthousiaste dame: “Het was niet alleen fijn om meer informatie te krijgen van de leuk verzorgde standjes, maar ik heb ook weer nieuwe mensen ontmoet en beneden in de sportzaal is zelfs mijn fitheid in kaart gebracht”.

Hiermee doelde mevrouw op de fittest die in de sporthal plaatsvond. Deze testen werden door studenten ‘Sportkunde’ van Fontys Sporthogeschool afgenomen. Deze fittest bestaat uit fysieke testjes om de algehele fitheid in kaart te brengen. In totaal hebben van de aanwezige mensen, 58 personen aan de fittest deelgenomen.

De organisatie kijkt met tevredenheid terug op deze dag: “Het was niet alleen een dag om informatie te geven aan de mensen, maar ook om samen te komen en kennis te maken met het buurtpunt. Met in totaal 95 bezoekers hebben wij veel nieuwe gezichten gezien en dit biedt weer volop mogelijkheden om eventueel nieuw sport- en beweegaanbod te organiseren rondom A Gene Bek”.


Via deze weg willen wij nogmaals alle (aanwezige) partners bedanken:

 • Groene Kruis
 • Anytime fitness Heerlen centrum
 • Wandelsportcentrum Walking Limburg
 • Dynamica Parkstad
 • Fit 20
 • Hartstichting zuidoost Limburg
 • Fysiotherapie Logister
 • Fysiotherapie Heerlen
 • Rugkliniek
 • Heel Heerlen Beweegt
 • Fontys Sporthogeschool
 • Heerlen STAND-BY!
 • A Gene Bek
 • Wijkraad Aarveld – Bekkerveld
 • Wijkraad Douve Weien-Caumerveld