beeldmerk Heel Heerlen Beweegt

Even voorstellen: Rachel de Bie

“Organiseren, managen en sport “
Mijn passie voor deze 3 begrippen heeft ervoor gezorgd dat ik in 2014 begon aan de opleiding Sport en Bewegingseducatie aan Fontys Sporthogeschool in Eindhoven. Toen ik in leerjaar 2 een richting moest kiezen, was dit voor mij dan ook geen enkel probleem. Ik koos voor de richting Sports & Leisure Urban. Deze richting specialiseert zich met name op het gebied van projectmanagement en het organiseren van evenementen.

 

In leerjaar 3 heb ik een half jaar stage gelopen binnen het sportconsulenten team van Alcander. Met name Jessie en Brigitte hebben mij toen een half jaar begeleidt. Een leuk team met fijne collega’s, een gezellige sfeer, leuke projecten en genoeg afwisseling… dit was zeker een leuke en leerzame stage!

 

Ondanks al deze positieve punten heb ik in leerjaar 4 toch voor een andere stage gekozen om mij nog verder te ontwikkelen en mijn netwerk in de regio nog verder uit te breiden. Nadat ik mijn afstudeerstage en scriptie succesvol had afgerond, mocht ik bij mijn stagebedrijf in Kerkrade blijven werken.

 

“Een goede indruk wordt niet zomaar vergeten”

Na 1,5 jaar werken kwam ik Jessie tegen bij een bijeenkomst van het lokaal sportakkoord in Kerkrade. Ze vertelde dat Brigitte binnenkort met zwangerschapsverlof zou gaan en ze een tijdelijke vervanger zochten om haar werkzaamheden over te nemen. Natuurlijk liet ik deze kans niet voorbij schieten en solliciteerde op de vacature en…. ik werd aangenomen!

 

“Maar toen…”

Naast mijn baan in Kerkrade mocht ik van maart tot eind juni Brigitte vervangen. Little did I know dat na 2 weken als sportconsulent in Heerlen de corona-crisis uitbrak en ik de rest van mijn contracttijd thuis moest werken. Net voordat mijn contract afliep kreeg ik goed nieuws! Ze willen me nog niet kwijt! Ik blijf dan ook werkzaam als sportconsulent binnen het Heel Heerlen Beweegt team, waarbij mijn werkzaamheden met name gericht zijn op het gebied van zorgsport.

 

Wie weet tot snel!

06 – 28 51 17 63