beeldmerk Heel Heerlen Beweegt

Coronavirus en het verantwoord opstarten van Sport en Beweegactiviteiten

Vanaf 21 april j.l. heeft de overheid de maatregelen ter bestrijding van de verspreiding van het coronavirus verlengd en voor een deel versoepeld. Voor de sport betekent dit dat alle sport- en fitnessclubs (sportaccommodaties en sportinrichtingen), waaronder zwembaden, sporthallen en sportvelden zeker tot en met 28 april gesloten zullen blijven.

Vanaf 29 april mag de jeugd tot en met 18 jaar weer samen, onder begeleiding, trainen in de buitenlucht. Daarbij moeten de hygiëne maatregelen van het RIVM worden gevolgd. Voor de jeugd in de leeftijd 13 tot en met 18 jaar geldt dat zij zich tijdens het sporten 1,5 meter afstand moeten houden, voor de jeugd t/m 12 jaar geldt dat niet. Alleen trainingen zijn toegestaan, wedstrijden/competities en toernooien blijven verboden. Kleedkamers blijven gesloten.

Door op de afbeeldingen hieronder te klikken krijgt u meer informatie over:

Buiten sporten in groepen voor alle leeftijden

Sport en Corona, verruiming maatregelen

Posters en Informatieborden

Beleid gemeente Heerlen openstelling sportaccommodaties

Protocol verantwoord sporten kinderen en jeugd

Coronavirus
en Sport