Vanuit de ogen van een vriend van Ayoub Keyani.

beeldmerk Heel Heerlen Beweegt

De droom van een adelaar,

Op 19 juni jl vond in de sporthal van OBS de Droomboom in Heerlen het allereerste worsteltoernooi voor scholieren plaats. Met dit toernooi, dat begon als een droom, hoop trainer Ayoub Keyani de basis te hebben gelegd voor een toernooi dat uitgroeit tot een jaarlijks evenement voor de basisscholen in Parkstad.

Ayoub, vrij vertaald  “Adelaar”, kwam halverwege de jaren 90 als vluchteling vanuit Iran naar Nederland. Hij was lid van Iraanse nationale worstelselectie en het duurde dan ook niet lang voor hij zijn plek veroverd had bij selectie van KSV Simson Landgraaf. Na jarenlang voor Simson actief te zijn geweest als worstelaar en later ook jeugdtrainer, besloot Ayoub zijn droom na te leven en een eigen vereniging op te richten in Heerlen. Er bleken veel mensen en instanties te zijn, die als dank voor zijn tomeloze inzet in de wijk Meezenbroek te Heerlen, hem wilde steunen in het realiseren van zijn droom en zo werd Olympisch worstelen Heerlen werd geboren.

Onder de naam van Olympisch Worstelen Heerlen weten inmiddels veel leerlingen van de nabijgelegen basisscholen Ayoub te vinden. Hier maken de kinderen kennis met de worstelsport en worden ze getraind in doorzettingsvermogen, reactievermogen, snelheid, evenwichtszin, lenigheid, tactiek. Daarbij wordt er natuurlijk ook aan de conditie gewerkt.

Tijdens het toernooi, dat mogelijk werd gemaakt door OBS de Droomboom, Alcander, Heel Heerlen Beweegt en vrijwilligers,  streden 41 kinderen in de leeftijd vanaf 5 jaar om de medailles. De kinderen waren afkomstig van de basisscholen OBS de Droomboom, BS Tarcicius en de Tovercirkel (Heerlerbaan). Het was een prachtige worstelmiddag met veel trotse ouders als publiek, die uiteindelijk werd afgesloten met een eerste plaats voor OBS de Droomboom.

Ayoub werkt ondertussen hard aan de uitbreiding van zijn droom. Een worsteltoernooi voor alle scholieren van Parkstad. Ayoub gelooft in een toekomst voor de worstelsport in Nederland  en in de vele onontdekte talenten die onze regio herbergt.