Vanuit de ogen van Damien Kies, medeorganisator straatvoetbal en nationale buitenspeeldag.

beeldmerk Heel Heerlen Beweegt

Afgelopen 2 weken hebben wij sportconsulenten een druk programma gehad op de woensdagen. Zoals ieder jaar stonden voor ons weer vaste activiteiten op de planning en zijn we weer vol goede moed aan de slag gegaan om met name basisschoolkinderen uit de gemeente te voorzien van leuke en sportieve sport en spel activiteiten.

Straatvoetbal stadsfinale:

Op woensdag 5 juni stond de stadsfinale op de planning. De Bongerd, gelegen in het centrum van Heerlen, werd omgetoverd tot een strijdtoneel waarbij de winnaars vanuit de wijkfinales het tegen elkaar op gingen nemen. Om de deelnemers en toeschouwers te voorzien van genoeg sportgenot werden 2 voetbal boardings opgezet en waren er worstel clinics, georganiseerd door Olympisch Worstelen Heerlen en stond er een pannakooi. Verder pompte er muziek uit de speakers en stonden de terrassen van de omliggende horecagelegenheden klaar.

Na een sportieve middag voetbal in 4 categorieën, jongens en meisjes D en E, zijn de winnaars bekend geworden van de stadsfinale:

🏵Fairplay beker: Jongens D van Bs. Wonderwijs
🎖Winnaars Jongens E: OBS de Droomboom
🎖Winnaars Meisjes E: Bs, de Regenboog
🎖Winnaars Jongens D: Bs. Gerardus Majella
🎖Winnaars Meisjes : OBS de Droomboom

Nationale buitenspeeldag:

Een week na de stadsfinale stond de buitenspeeldag op de planning. Een dag waarbij sportstagiaires en sportconsulenten de collega’s van het jongerenwerk (JENS) ondersteunden. Met name als doel de kinderen die op bezoek kwamen genoeg beweegplezier aan te bieden middels een leuk sport en spellen circuit.

Op sommige plaatsen binnen de gemeente werd in de ochtend al activiteiten gedaan maar de regen die dag gooide veel roet in het eten. Op sommige plaatsen zou het middagprogramma dan weer wel, dan weer niet, dan weer wel doorgaan. Gelukkig is uiteindelijk de buitenspeeldag overal doorgegaan en klaarde rond 13.00u plaatselijk de lucht alweer op.

Op het einde van de dag hebben alle kinderen in ieder geval genoeg gebruik gemaakt van de spellen en springkussens die overal stonden en konden we ondanks het weer toch spreken van een geslaagde activiteit.