Vanuit de ogen van Brigitte Ramakers, mede-organisator 50plus Fietstocht.

beeldmerk Heel Heerlen Beweegt

“Er is naar mijn weten geen elektrische fiets die het zo goed heeft als die van Bert Vonk. Geen fiets die zoveel buiten komt, zoveel groen ziet en zoveel km mag afleggen. De kilometers die hij met zijn fiets al heeft afgelegd om de routes van de 50PLUS fietstocht uit te zetten hebben al het nodige bijgedragen aan slijtage van zijn tweewieler”.

Sinds 2014 is Bert één van de kartrekkers van dit mooie evenement. Afgelopen 24 april 2019 was alweer de 9de editie van de 50PLUS fietstocht. Vanuit de start bij SVN Landgraaf werd er gefietst richting Haus Hamacher te Gangelt om hier een welverdiende pauze te pakken en weer terug te keren richting de finish. Al die 9 edities heeft Bert de routes verzorgt. Het begint allemaal met een idee op papier dat een keer gefietst moet worden. Tijdens de eerste tocht worden al wat aanpassingen gedaan en als de basis klaar is gaat Bert nog op ontdekkingstocht om nieuwe stukjes te vinden die net iets groener of beter begaanbaar zijn voor de tocht. Nadat de tocht gemiddeld zo’n twintig keer is gefietst, en nog keer of tien door vrienden, familie en mede kartrekkers van Landgraaf; Dominique en Ruben, is de tocht definitief af.

Naast het uitzetten van de tocht is Bert ook altijd druk bezig om promotie te geven aan dit mooie evenement. Zo loopt hij binnen bij wethouders en pers, spreekt hij iedere fietser aan en zet hij zijn hele netwerk in om er nog meer bekendheid aan te geven. Omdat hij veel op de fiets zit weet Bert ook altijd de mooiste locaties met de lekkerste koffie te vinden. Deze locaties lenen zich dan ook uitstekend als start- of pauzeplek zodat het aan de deelnemers aan niets ontbreekt. Alsof dat nog niet genoeg is wil hij alle deelnemers altijd nog meer verwennen. Zo zorgt hij voor een, door de PLUS gesponsorde, versnapering welke de deelnemers mee kunnen nemen voor onderweg. En regelde hij de laatste keer voor gesponsorde livemuziek na afloop van de tocht om zo nog meer sfeer te geven aan de welverdiende afsluit borrel.

Bert, je bent een topper en we hopen samen nog veel mooie 50PLUS fietstochten te mogen organiseren.

⬇Bekijk hieronder de rapportage die Omroep Landgraaf heeft gemaakt!⬇